M E K A S

Asansör

Yük Asansörü

YÜK ASANSÖRÜ

Yük asansörleri, fabrikalar, depolar, alışveriş merkezleri ve inşaat alanları gibi ağır yüklerin taşınması gereken her türlü ortamda kullanılan özel asansörlerdir. İnsan taşımak için tasarlanmamış bu asansörler, yüklerin katlar arasında hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlar.

Yük Asansörleri; Fabrika yapılarında uygulanacak yük ve kullanım kapasitelerine göre trafik hesapları yapılarak planlanması gerekmektedir. Genellikle 1000 – 30000 Kg kapasite aralığında 0,5 – 1m/s hız aralığında üretimi gerçekleştirilmektedir. Asansör Hidrolik tahrikli veya elektrikli tahrikli olarak bina yapısına göre tasarlanmaktadır. Yüksek kapasiteli asansörler için Hidrolik asansörler tercih edilmektedir. Güncel gelişen teknolojiler ile beraber elektrikli asansörler de 2:1 , 4:1 sistemlerle yüksek kapasiteli yük asansörleri için tercih edilebilecek konuma gelmiştir.

Kabin içi tasarımında görselden daha çok kabinin dayanıklı olması ve deformasyonunu minimum seviyede tutulabilmesi adına üretim gerçekleştirilir. Kabin duvarları kalın sac üretimi yapılıp ESB boyalı olarak üretilir. Duvarlarının zemininde, alt ve orta bölümünde kullanılacak yüklerin tipine göre koruma bandı koyulmaktadır. Kabin zeminine paklava tip zemin sacı uygulanır. Kabin tavanına da genellikle koruma kapaklı led aydınlatmalar kullanılır. Kabin içerisine koyulacak yükler mutlaka kabin kapsitesi aşmayacak şekilde ve kabin içerisine dengeli bir biçimde koyulmalıdır. Kabin içerisindeki tüm komponentler TS EN 81-71 + A1 “ASANSÖRLER – YAPIM VE MONTAJ İÇİN GÜVENLİK KURALLARI: YOLCU VE YÜK ASANSÖRİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR – BÖLÜM71: KISITLI TAHRİBATA KARŞI DAYANIKLI ASANSÖRLER” standardına uygun olarak üretilmektedir.

Kabin kapıları, tam otomatik ve yarı otomatik kapı tipleri uygulanmaktadır. Kabin kapasitesi yüksek olan asansörler olduğundan kapı boyutları da büyümektedir. Yarı otomatik kapıların kullanılması, alan kaybına sebep olacağından tam otomatik kapılar tercih edilmektedir. Kapılar genellikle ESB boyalı olarak üretilmektedir. Tercihe göre satine paslanmaz kapı da üretilmektedir. Kapı eşikleri mutlaka güçlendirilmiş tip eşik kullanılmalıdır.

Güncel olarak kullanılan kumanda panoları VVVF (değişken voltaj ve frekans) sürücülü, yani frekans kontrollü olarak üretilmektedir. Elektrikli tip asansörler için frekans kontrollü asansör kullanılması yüklerin kabin içerisinde savrulmasını engelleyecektir. Hidrolik asansörler genellikle yavaş hızda ve hidrolik yağ transferi ile ilerlediğinden bu durumla karşılaşılmamaktadır.

Ürün Grupları

Katalog ve Broşür

İletişim Bilgileri

Telefon Numaralarımız

0850 303 3998

Mail Adresimiz

info@mekasasansor.com

Adresimiz

Aşağı Dudullu Mah. Bulut Sok. No:41/A Ümraniye/İSTANBUL

EN 81/20 STANDART TABLOLARI

Yük Asansörü tablosu
Cevap Yazınız
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?